Plastkilepurusti tööpõhimõte

- 2023-08-18-

Aplastkile purustajaon masin, mis on ette nähtud plastkilede ja -lehtede mõõtmete vähendamiseks väiksemateks tükkideks või graanuliteks. Neid masinaid kasutatakse tavaliselt ringlussevõtu protsessides, et valmistada ette plastkile edasiseks töötlemiseks või hõlbustada plastmaterjalide ringlussevõttu. Plastkilepurusti tööpõhimõte hõlmab mitmeid põhietappe:


Söötmine:


Plastkiledvõi lehed söödetakse purusti etteandemehhanismi. Seda saab teha käsitsi või automatiseeritud süsteemide kaudu, olenevalt masina konstruktsioonist.

Lõikemehhanism:


Purusti sees on lõikemehhanism, mis koosneb teravatest teradest või nugadest.

Lõikemehhanism on ette nähtud plastkile lõikamiseks ja lõikamiseks väiksemateks tükkideks, kui see masinat läbib.

Purustamine ja jahvatamine:


Kui plastkile läbib lõikemehhanismi, avaldavad teravad terad materjali lõikamiseks, rebimiseks ja purustamiseks jõudu.

Pöörlevate labade mehaaniliste jõudude ja statsionaarsete komponentide vastu suunatud löögi kombinatsioon purustab plastkile väiksemateks osakesteks.

Suuruse vähendamine:


Plastkile suurust vähendatakse järk-järgult suurtest lehtedest või kiledest väiksemateks tükkideks või graanuliteks.

Saadud tükkide suurust saab reguleerida reguleerivate teguritega, nagu lõikemehhanismi kiirus ja lõiketerade vahe.

Kogumine ja tühjendamine:


Väiksemad plastitükid või graanulid kogutakse konteinerisse või transporditakse masinast eemale edasiseks töötlemiseks või ladustamiseks.

Olenevalt masina konstruktsioonist võib peenemate osakeste eraldamiseks suurematest olla sõelad või sõelad.

Ohutusomadused:


Paljuplastkile purustajadon varustatud turvaelementidega, et vältida õnnetusi või masina kahjustamist. Need võivad hõlmata hädaseiskamisnuppe, kaitsepiirdeid ja ülekoormuskaitsesüsteeme.

Oluline on märkida, et erinevat tüüpi plastkiledel, nagu LDPE (madala tihedusega polüetüleen) või HDPE (kõrge tihedusega polüetüleen), võivad olla erinevad omadused, mis võivad mõjutada purustamisprotsessi tõhusust ja tõhusust. Lisaks võivad mõned plastkilepurustid sisaldada lisafunktsioone, nagu pesu- või kuivatamiskomponendid, et valmistada plastmaterjal ette ringlussevõtuks.


Nagu kõigi masinate puhul, peaksid operaatorid järgima ohutusjuhiseid ja tootja juhiseid plastkilepurustite kasutamisel, et tagada ohutu ja tõhus töö.